Obiekt

Tytuł: Woda ; Roztwory ; Rozpuszczalność ; Krystalizacja

Data wydania:

2010

Typ zasobu:

instrukcja

Uwagi:

Publikacja dla studentów studiów niestacjonarnych "Chemia" realizowanych w ramach Projektu współfinansowanego przez Unię Europejską w ramach Europejskiego Funduszu Społecznego.

Opis:

Woda - badanie właściwości - woda jako mieszanina ; Woda - badanie właściwości - wykazanie obecności rozpuszczonych gazów w wodzie ; Woda - badanie właściwości ; Woda - badanie właściwości - woda jako rozpuszczalnik ; Woda - badanie właściwości - czynniki zewnętrzne wpływajace na szybkość rozpuszczania ; Woda - badanie rozpuszczalności substancji w zależności od rozpuszczalnika ; Woda - badanie właściwości - gęstość lodu względem wody ; Woda - badanie właściwości - badanie zmian objętości (gęstości) wody w zależności od temperatury ; Roztwory - badanie właściwości roztworów rzeczywistych, koloidów i zawiesin ; Woda - badanie właściwości - właściwości polarne wody ; Badanie gęstości cieczy ; Woda - badanie wpływu jonów zawartych w wodzie na pienienie się - twardość wody ; Woda - badanie napięcia powierzchniowego ; Woda - badanie właściwości - występowanie wody w otaczającym świecie ; Woda - badanie właściwości - występowanie wody w otaczającym świecie ; Badanie rozpuszczalności w zależności od substancji rozpuszczalnej ; Wpływ temperatury na rozpuszczalność - krystalizacja ; Krystalizacja błyskawiczna - roztwór przesycony ; Krystalizacja - badanie właściwości

Format:

application/pdf

Identyfikator zasobu:

oai:pbc.up.krakow.pl:1190

Język:

pol

Kolekcje, do których przypisany jest obiekt:

Data ostatniej modyfikacji:

15 kwi 2010

Data dodania obiektu:

13 kwi 2010

Liczba wyświetleń treści obiektu:

4 719

Liczba wyświetleń treści obiektu w formacie PDF

4729

Wszystkie dostępne wersje tego obiektu:

http://pbc.up.krakow.pl/publication/1213

Wyświetl opis w formacie RDF:

RDF

Wyświetl opis w formacie OAI-PMH:

OAI-PMH

Obiekty Podobne

×

Cytowanie

Styl cytowania:

Ta strona wykorzystuje pliki 'cookies'. Więcej informacji