Kwasy ; Kwasy organiczne ; Kwasy nienasycone tłuszczowe ; Porównanie reaktywności HCL i CH3COOH ; Kwasy wytwarzane przez korzenie roślin ; Wskaźniki
Publikacja dla studentów studiów niestacjonarnych "Chemia" realizowanych w ramach Projektu współfinansowanego przez Unię Europejską w ramach Europejskiego Funduszu Społecznego.
chemia ; doświadczenia chemiczne
Powstawanie jonu oksoniowego ; Ugrupowanie odpowiadające za kwasowy charakter kwasów organicznych ; Badanie właściwości fizycznych kwasów ; Badanie smaku niektórych kwasów ; Badanie właściwości chemicznych kwasów - reakcja z metalami ; Badanie właściwości chemicznych kwasów - reakcja z tlenkami metali ; Badanie właściwości chemicznych kwasów - reakcja z wodorotlenkami ; Działanie kwasów na różne okazje ; Badanie oddziaływania kwasów na tworzywa sztuczne ; Badanie właściwości kwasów w zależności od ich stężenia ; Kwas weglowy - badanie jego właściwości ; Wykazanie nienasyconych kwasów tłuszczowych w olejach ; Porównanie reaktywności HCL i CH3COOH ; Badanie odczynu substancji wydzielanych przez korzenie roślin ; Badanie koloru wskaźników w roztworach kwasów i obojętnych
2010
instrukcja
application/pdf
pol
This publication is unavailable to your account. If you have more privileged account please try to use it or contact with the institution connected to this digital library.
Citation style: Chicago ISO690