Kwasy ; Kwasy organiczne ; Kwasy nienasycone tłuszczowe ; Porównanie reaktywności HCL i CH3COOH ; Kwasy wytwarzane przez korzenie roślin ; Wskaźniki
Publikacja dla studentów studiów niestacjonarnych "Chemia" realizowanych w ramach Projektu współfinansowanego przez Unię Europejską w ramach Europejskiego Funduszu Społecznego.
chemia ; doświadczenia chemiczne
Powstawanie jonu oksoniowego ; Ugrupowanie odpowiadające za kwasowy charakter kwasów organicznych ; Badanie właściwości fizycznych kwasów ; Badanie smaku niektórych kwasów ; Badanie właściwości chemicznych kwasów - reakcja z metalami ; Badanie właściwości chemicznych kwasów - reakcja z tlenkami metali ; Badanie właściwości chemicznych kwasów - reakcja z wodorotlenkami ; Działanie kwasów na różne okazje ; Badanie oddziaływania kwasów na tworzywa sztuczne ; Badanie właściwości kwasów w zależności od ich stężenia ; Kwas weglowy - badanie jego właściwości ; Wykazanie nienasyconych kwasów tłuszczowych w olejach ; Porównanie reaktywności HCL i CH3COOH ; Badanie odczynu substancji wydzielanych przez korzenie roślin ; Badanie koloru wskaźników w roztworach kwasów i obojętnych
2010
instrukcja
application/pdf
pol
Nie masz uprawnień do wyświetlenia tego obiektu. Aby poprosić o dostęp do niego, wypełnij poniższe pola.
Styl cytowania: Chicago ISO690